CRADLE TO CRADLE CERTIFICERING

Cradle to Cradle™ en de koppeling naar een circulaire economie zijn hedendaags niet meer uit het gedachtegoed te slaan. Maar wat is dit? En wat betekent dit voor u als klant? Wij informeren en helpen u graag verder.

Wat is Cradle to Cradle™?
Cradle to Cradle™ is de ultieme vorm van duurzaam ondernemen en staat voor afval is voedsel. Dit betekent dat de grondstoffen die je gebruikt volledig hergebruikt kunnen worden, zonder hun waarde te verliezen.

FB+ Engineered Flooring is op vijf punten beoordeeld, namelijk:

1. Samenstelling van de materialen
2. Mogelijkheden tot hergebruik
3. Gebruik van hernieuwbare energie
4. Duurzaam Waterbeheer
5. Sociale rechtvaardigheid

FB Hout wordt op alle criteria goed beoordeeld en is daarmee één van de weinige houtproducenten ter wereld die dit certificaat mogen dragen.

Wat is een circulaire economie?
Er is een duidelijk verband tussen Cradle to Cradle™ en een circulaire economie. Een circulaire economie is een economisch systeem waarin waarde behouden blijft of ontstaat door producten en grondstoffen te hergebruiken en zo min mogelijk grondstoffen te verliezen. Het is een systeem dat vele kansen biedt en niet kan worden genegeerd.

Wat is voor u het voordeel?
Het voordeel voor u als wederverkoper is dat u met ons product voldoet aan de hoogste milieueisen. Deze milieueisen zijn in de huidige projectenmarkt belangrijk en worden in de toekomst essentieel. Hier kunt u niet meer omheen en FB Hout kan u volledig in deze ontwikkeling ontzorgen. Wij leveren enkel de meest duurzame producten.

Daarbij is het verdienmodel ook commercieel voor u in te zetten door het aanbieden van alle bijbehorende diensten en het onderhoud.

Kwaliteit is van levensbelang bij een product dat Cradle to Cradle™ is gecertificeerd. Dit wordt bij FB Hout gewaarborgd door controles die jaarlijks plaatsvinden door externe bureaus. Op deze manier garandeert FB Hout u dus de allerhoogste kwaliteit, welke u als verkoopargument kan onderbouwen richting uw klant.

Daarbij biedt het product dat wij leveren een kans om u, op een unieke wijze, te onderscheiden van uw concurrenten. FB Hout is één van de weinige houtproducenten die Cradle to Cradle™ gecertificeerd is en door ons product te distribueren kunt u zich profileren als aanbieder van de meest duurzame, kwalitatieve en innovatieve houten vloeren.

Cradle to Cradle Certified is a certification mark licensed exclusively for the Cradle to Cradle Products Innovation Institute.